We collaborate openly with clients, partners and the community

Myrtleford Indoor Sports Stadium Expansion

Construction of the expansion of the Indoor Sports Stadium at the Myrtleford Showgrounds comprised of constructing a new multi-purpose indoor stadium adjoining the existing stadium via a new entrance lobby. The new stadium is visually appealing and utilised a number of unique architectural and fire rated products. It includes; a multi-sports timber sprung floor; environmentally-friendly all timber frame construction; accessible change room with shower and two ambulant toilets; a new meeting room; and the entry foyer joining the two stadiums.

Alpine Shire Council, Sport & Recreation Victoria, and the Country Basketball League are the custodians of a stunning new facility that will serve the community for many years.

Quest Griffith

Completed in November 2016, the Quest Griffith development comprises 68 fully serviced apartments. Built to specific Quest Service Apartment design guidelines, the apartments comprise  1, 2 and 3 bedrooms over 4 levels including on grade carparking, reception, meeting and conference rooms, gym facility and outdoor BBQ area.

Predominately precast construction, the building features a contemporary cantilevered sandwich panel butterfly roof, balconies and sunshades to provide articulation and aesthetic appeal to the façade.

National Foods Leeton Water Treatment Plant

The project involved both building and civil works to construct a waste water treatment plant for the Leeton juice factory of National Foods. Joss also managed the Process Mechanical installation.

Works consisted of a 1000 m2 concrete bunded area with a combination of concrete and lined steel tanks and a new 150 m2 shed to house the process mechanical equipment in addition to all civil, inground hydraulic and electrical works.

The site was only 2000 m2 and the design utilised every available space, so the method and program were critical in delivering the project on time & below budget.

CSU Bathurst Roundabout & Roadworks

The Design, Development and Construction of a new entrance, Roundabout and roadways for Charles Sturt University’s Bathurst Campus included modifying the main campus entry and associated works to neighbouring roads and properties. The project involved specific civil and site wide infrastructure works including, earthworks and pavement for the roads and roundabout, HV electrical cabling & installation, roadside lighting, new optic fibre links, kerb & channel, footpaths and drainage. Co-ordination with Charles Sturt University staff and students was critical to minimise any impact on the day to day running of the campus which was especially important during the Campus’ Graduation Ceremonies which occurred during the contract period.

St Vincent de Paul Society – Sorting, Retail & Office Facility

Set over two levels, this fast-tracked programmed project involved the construction of a 1,350 m2 building being the new Regional Head Office for the St. Vincent de Paul Society. The new multi-purpose facility is divided into three main areas being donations and sorting, retail outlet, management and administration. It also houses conference and meeting facilities.

Designed by Curtain Architects the building design included a number of different cladding products and techniques such as Trespa and Mini Orb Wall Cladding, double glazed windows and glazed electric louvres, however, the signature feature of the building is the 3D hebal feature wall facing the northern boundary.

DELWP (formerly DEPI) Depot Eskdale

The Victorian Department of Environment, Land, Water and Planning (DELWP) comprises both Shedding and space for plant, equipment and materials, along with office space to accommodate 7 permanent and field staff.

The total office and amenities internal floor area is 375 m² and is laid out over one floor. The Depot component of the project includes numerous buildings with a total floor area of 1147 m². The buildings included an Office, Main Shed, Ancillary Storage Shed, Washdown Bay, Re-Fueling Area, Bunded Trailer Store and Dangerous Goods Store (Oil and Fuels). There is extensive landscaping on-site parking has been provided for both staff and visitors.

Roads & Maritime Service, Wagga Wagga

The Roads and Maritime Service Office Refurbishment consisted of the refurbishment of:-

  • Reception Area
  • 9 Offices
  • Lunch Room
  • Server Room
  • Board Room, with the capacity to be divided into 2 rooms via a central Bi-Fold door.

The refurbishment required the reception area and office, server room and electrical fit out to be completed within 3 weeks, with the remaining works completed after the Christmas shut down period.

All noise works were required to be performed outside business hours to accommodate the adjoining and businesses below.

CMV Truck & Bus Sales & Service Centre

The new CMV Truck and Bus facility provides complete sales, service and training centre for the truck and bus industry of today, whilst catering for the B triple trucks and trailers of the future. The major features of this facility include a spacious showroom, administration, boardroom and sales offices, six full length truck service bays, a specialist service pit, complete with CO2 ventilation, up lighting, air hoses, brake tester, suspension tester and truck jacks, full length truck and bus vehicle wash bay, in-floor natural gas-powered hydronic heating throughout the workshop and large entrance canopy.

Wodonga Homemaker Centre

The Wodonga Homemakers Centre is a 12,565 m2 bulky goods retail facility comprising of 14 tenancies. Joss Construction was the Design and Construct contractor and design was based upon concrete tilt wall panels poured on site with structural steel roof and canopy framing. Tenancies were fitted out with HVAC, exit, emergency and high bay lighting systems and amenities areas consisting of staffroom and washroom facilities. The remaining internal fitout works were carried out by the Tenants, under Joss Construction supervision. External works, which included over 32,032 m2 civil roadworks and car parking for 414 cars, were carried out on difficult and undulating ground conditions.

Baker Motors Car Yard Redevelopment

The new Baker Motors premises comprises four contemporary-style two storey showrooms and a huge 1600 m2 service centre and work shop. The structure of the four showrooms is a combination of structural steel and full height glazing with architectural panel wall sheeting. Occupants and staff have virtually uninterrupted views between showrooms due to the open plan design with a mezzanine level and extensive use of glass.
This project was successful in winning the 2013 MBA Vic Excellence in Construction Award for Commercial Buildings $3M-$6M.